"Fiat" ulaže 1,3 milijardi dolara u Brazil

Bez autora
Dec 16 2010

Italijanski automobilski gigant "Fiat" saopštio je da će investirati 1,3 milijardi dolara u gradnju nove fabrike na severoistoku Brazila. Ova investicija je deo strateškog plana kompanije o ulaganju ukupno 4,4 milijardi evra u Brazilu, gde je "Fiat" već devet godina najveći proizvođa automobila.Nova fabrika proizvodiće oko 200.000 automobila godišnje i omogućiće zapošljavanje 3.500 ljudi. Očekuje se da će italijanska kompanija do 2014. godine u Brazilu prodavati milion automobila godišnje.

"Fiat" ulaže 1,3 milijardi dolara u BrazilItalijanski automobilski gigant "Fiat" saopštio je da će investirati 1,3 milijardi dolara u gradnju nove fabrike na severoistoku Brazila.

Ova investicija je deo strateškog plana kompanije o ulaganju ukupno 4,4 milijardi evra u Brazilu, gde je "Fiat" već devet godina najveći proizvođa automobila.

Nova fabrika proizvodiće oko 200.000 automobila godišnje i omogućiće zapošljavanje 3.500 ljudi. Očekuje se da će italijanska kompanija do 2014. godine u Brazilu prodavati milion automobila godišnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik